Leírás és Paraméterek
Termékleírás:
A mogyoróbél nagyon tápláló és energiapótló, mi több, jól emészthető. Kellemes ízű, nagy olajtartalmú csemegeáru. Az olajos magvak közül a mogyoró tartalmazza a legtöbb értékes, zsírszerű anyagot és a szervezet számára fontos aminosavakat.
A mogyoróbél fontos ásványianyag-forrás. Tartalmaz meszet, magnéziumot, nátrium- és káliumsót, sőt, vasat és rezet is. Nem lebecsülendő kén- és klórtartalma sem.
A vitaminok közül A- és B-vitaminok lelhetők fel benne.
Napi 40 gramm mogyoró fogyasztása a tudósok szerint jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.
A mogyoróbél cukorbetegeknek és epilepsziás betegeknek javasolt kiegészítő táplálék, ezenkívül növésben lévő gyerekek, serdülők, sportolók és állapotos nők kiváló tápláléka is. Féregűző hatása is van, ha naponta egy kávéskanál mogyoróolajat fogyaszt a beteg.
Kalóriatartalma igen nagy (100 grammonként kb. 560 kalóriát tartalmaz), de gazdag zsírban, fehérjében, szénhidrátban, B1-, B2-, C-vitaminban, kalcium-, foszfor- és vastartalma is jelentős.
A szokottnál több ásványt tartalmaz, valamint káliumot, ezért nagyon jó vértisztítóként tartják számon.
A káliumtartalma és a magas ásványi só következtében a mogyoró, mint említettük, rendkívül jó vértisztító.
Hatással van továbbá a vérnyomásra is, valamint a koleszterincsökkenést segíti elő azzal, hogy esszenciális zsírokkal látja el a szervezetet.
A jó minőségű és nagy mennyiségű proteinnek köszönhető, hogy a mogyoró nagyon jótékonyan szolgálja azokat, akik fogyni szeretnének. A fehérjék fogyasztásával nem következik be a fogyókúrával járó sejtkárosodás, mert a sejtek kitűnő utánpótlásban részesülnek. A mogyoró laktató, azonban jól meg kell rágni, valamint sok vízzel vagy gyümölccsel célszerű fogyasztani.
Kiszerelés | 100 gr. |