Leírás és Paraméterek
Termékleírás:
A fahéjfa (Cinnamomum verum), népies nevén ceyloni fahéj vagy cinnamomi a babérfélék családjába tartozik. A 10-15 méter magasra növő fa fiatal ágainak kérgéből lehántással, majd őrléssel készítik a fahéj néven ismert fűszert. Régóta ismert, és finom ízének köszönhetően nagyon gyakran használt fűszernövény. Amellett, hogy ételeinket kiválóan ízesíthetjük vele, az egészségre is jó hatással van. Vizsgálatokkal is igazolt hatásai: A fahéj az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához. Hozzájárulhat az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez. Ezek alapján elmondható, hogy elsősorban cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani. Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle
. Adagolás: Ajánlott napi mennyiség 1 kapszula.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.