Leírás és Paraméterek
Termékleírás:
A gyökérfélék közül (táplálkozás-élettani szempontból) a sárgarépa ((Daucus carota)az egyik legjelentősebb zöldségünk. Tápérték szempontjából a sárgarépa calciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A-, B-,komplex, C-, E- ,G-, és K- vitaminokat tartalmaz. Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas béta-karotin tartalma (6-15 mg/ 100g) jelenti, amelyet szervezetünk szükség szerint A- vitaminná alakít át. A béta-karotin az A-vitamin előanyagaként hozzájárulhat a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez. Az A-vitamin szükséges a bőr és nyálkahártya normál működéséhez, szerkezetük kialakításához és megtartásához, valamint a haj, a köröm és a bőr egészségének megőrzéséhez. Az A- vitamin nélkülözhetetlen a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény-és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A vitamin) nincs megfelelő mennyiségben a szervezetünkben. Ezért a sárgarépa olajos kivonata javíthatja a látást.
Alkalmazása: Belsőleg: naponta 2 ml (1 mokkáskanálnyi)