Leírás és Paraméterek
Termékleírás:
A méhviasz az évszázados tapasztalatok alapján a legismertebb és legnemesebb állati eredetű viasz, melyből a legkiválóbb természetes kozmetikumok és környezetbarát felületkezelő anyagok készíthetők házi körülmények között. A natúr kozmetikumok esetében az emulzió testesebb, sűrűbb állagának eléréséhez konzisztencianövelőket lehet használni. A méhviasz egy ilyen természetes konzisztencianövelő, illetve gyenge emulgeáló tulajdonsággal is rendelkezik, ezért számos natúr kozmetikum recept összetevői között megtalálható. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni. Ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65 Celsius fok) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét. Érdekes kutatási eredmény, hogy egy német tanulmány szerint az előírásoknak megfelelően alkalmazott méhviaszt tartalmazó kozmetikumok hatásosabbak a bőrápolásban, mint a hasonló, petróleum alapú készítmények! A méhviasz a mézet termelő méhek viaszmirigyének terméke, melyből a hatszögletű sejtek sokaságát építik fel a rovarok. A méhviasz előállításánál a lépet megtisztítják a méztől, és felolvasztják. A természetben található gyógyhatású szerek közül a méhviaszban található a legtöbb tartósító vegyület, melyek hatása az idő múlásával sem csökken. A viasz többféle vegyület keveréke. Legfontosabb alkotóelemei a szabad zsírsavak, melyek a viasz 13%-át, a szilárd alkoholok vegyületei 70%-át, a szénhidrogének pedig 12-13%-át alkotják. A méheknek 1 kg viasz termeléséhez 3 és fél kg mézre, 50 g virágporra van szükségük. Kiszerelés: 100 gr./Kb.9 lap