Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.

Lenmagliszt 500 gr. -Nature Cookta-

620 Ft
Menny.:db

A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyagforrás

Gyártó: Nature Cookta
Egységár: 1,24 Ft/gr.
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Termékleírás:

Fehérjetartalma miatt vegetáriánusonak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét. A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3-at is, a fiatalság elixírjét, sőt, a lenmag az omega-3 második legfontosabb növényi forrása, ami megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is, gátolja a vérrögök kialakulását, valamint csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást. Az inzulin hatását szintén javítja, ezért csökkenti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét, illetve megakadályozza a már kialakult diabétesz súlyosságát. A sejtmembránokat is rugalmassá teszi, ami rendkívül fontos a diabéteszben szenvedőknek. Kalciumhiány esetén is ajánlott, mert az omega-3 elősegíti a kalcium felszívódását is, így csökkenti a csontritkulás kialakulásának a veszélyét. A lenmaglisztnek a magnézium-tartalma is magas, ezért fogyasztásával csökkenhetnek az alacsony magnéziumszint következtében kialakuló tünetek, mint például a migrén, a szívroham vagy az asztma. Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele, valamint megelőzhető az aranyér kialakulása. Számos bélrendszeri problémát kiküszöbölhetünk és betegséget gyógyíthatunk lenmagliszt rendszeres fogyasztásával. Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsíradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.

kiszerelés 500 gr.

Vásárlói vélemények

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Kapcsolódó termékek