Leírás és Paraméterek
Termékleírás:
A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír a kókuszpálma termésének, a kókuszdiónak fehér húsából (koprából) préselt növényi olaj. A kókuszvaj olvadáspontja 24 Celsius fok, így szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!
Telített zsírsavakban és antioxidánsokban igen gazdag. Magas laurinsav tartalma miatt antibakteriális és gombaölő hatású is.
Kókuszzsír használata
A kókuszzsír kiváló sütéshez-főzéshez. Nincsen kókusz aromája, az evvel készülő ételek ízvilágát nem befolyásolja. Cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel lebontásához nincs szükség inzulinra. Fogyókúrák során szintén hasznos kiegészítő, mert a szénhidrátokhoz hasonlóan zsírként nem raktározódik a szervezetben. Koleszterinmentes.
A kókuszvaj emellett alkalmazható kozmetikai alapanyagként: szappankészítéshez, illetve a haj és a bőr ápolására. Táplálja, hidratálja a hámszövetet, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat. Könnyen, gyorsan beszívódik a bőrön keresztül, nem hagy zsíros érzetet.
Felbontás után szobahőmérsékleten, tiszta, száraz helyen, sértetlen csomagolásban tartandó.
Miért környezetbarát, öko termék?
- Természetes, növényi eredetű termék
- Magyarországi üzemben finomított termék
- RSPO és GMO mentes kókuszolaj