Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.

Kámforolaj - Aromax

1.950 Ft
Menny.:db

Alkalmazásának egyik, kiemelt területeként a bőr és a bőralatti szövetek keringésének fokozása, illetve a mozgásszervi megbetegedések kezelése említhető meg.

Gyártó: Aromax
Egységár: 195,00 Ft/ml.
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Termékleírás:

Latin név: Cinnamomum camphora

 Illat: átható, kámforos

Javasolt alkalmazás: párologtatásra (meghűléses időszakban a légterek fertőtlenítésére, frissítésére), bőrfrissítő aromafürdő és tetstápoló masszászolaj készítéséhez

A kámfor illóolajat a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó, Kelet-Ázsia partvidékein honos kámforfa (Cinnamomum camphora) ágaiból, illetve a fa törzséből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1%-os hozammal. A kámfor illóolaja színtelen, vagy halványsárga színű, átható és jellegzetes, orvosságra emlékeztető szagú. Fő, illetve jellemző alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor, valamint néhány, a fenyőfélékben is gyakran előforduló összetevő: Ez utóbbiakra példa az alfa-pinén vagy a borneol. Az aromaterápiában és a kozmetikában azt a kámforolajat használják, melynek kámfortartalma alacsony, mert a kámfort epilepsziás rohamokat kiváltható anyagként tartják számon (ez a fehér kámfornak nevezett olaj mentes a rákkeltő hatású szafroltól is). A kámforban gazdag és szafrolt is jelentős mennyiségben tartalmazó kámforolajok (sárga-, barna-) használatát az aromaterápiában nem javasolják. A kámforolajnak elsősorban a fentebb említett alkotórészeinek köszönhetően enyhe keringésfokozó, fájdalomcsillapító, valamint légúttisztító, fertőtlenítő hatása van. Alkalmazásának egyik, kiemelt területeként a bőr és a bőralatti szövetek keringésének fokozása, illetve a mozgásszervi megbetegedések kezelése említhető meg. A kámforolajat a fáradt, fájós végtagok kiegészítő kezelésére alkalmas krémek, masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként használják. Emellett a légzés könnyítésére alkalmas illóolaj-keverékeknek, inhalálószereknek, illetve légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőknek is kedvelt és hatékony összetevője. Az általunk forgalmazott, alacsony kámfortartalmú, szafroltól mentes kámforolaj nem toxikus, a bőrt nem irritálja és nincs fényérzékenyítő hatása.

kiszerelés 10 ml.

Vásárlói vélemények

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Kapcsolódó termékek