Fenyőmag  50 gr. -Naturfood-
1.600 Ft
Menny.:db

Fenyőmag 50 gr. -Naturfood-

Gyártó: Naturfood
Egységár: 32,00 Ft/gr.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
1.600 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Termékleírás:

Az elmúlt évtized kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy a fenyőmag kifejezetten nagy arányban tartalmaz olyan vitaminokat  amely a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ilyen például az A-, az E-, a B1-,és a B2 vitamin.

Antioxidáns, tele van telítetlen zsírsavakkal. Magas kálium- és magnéziumtartalmú finomság, csökkenti a magas vérnyomást, segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket.

Ezeknek a vitaminoknak a  hatására erősődik a szervezet, látványosan  szépülhet a hajunk és a bőrünk, nem utolsó sorban a szemünk egészségének is jót teszünk velük.

Az őskorban is fontos eledel volt, az antik világban szintúgy: a római légió katonáinak élelmezésében fontos szerepet játszott. Ették az amerikai indiánok, és nem ismeretlen a keleti kultúrákban sem. Gyakran mézben tartósították. A fenyőnek egyébként nemcsak a magját, hanem kérgét, tobozait is felhasználták elődeink, elsősorban teát készítettek belőle.

Sokféle fenyő van, melynek magját megesszük. Két fő típus kapható itthon. Az egyik a ducibb, szögletesebb, ázsiai fenyőmag, ez az olcsóbb. Vehetjük még a mediterrán területeken élő európai mandulafenyő magvait is. Ez a fenyőfajta a száraz klímát kedveli. Dél-Magyarország védett mikroklímájú területein is találkozhatunk mandulafenyő példányokkal.

A fenyőmag színe a napraforgómaghoz hasonló, krémszínű, annál nagyobb, hosszúkás mag.
A fenyőmagokat kézzel piszkálják ki a tobozokból. A mégis bennmaradó magokat kemencébe helyezve pattogtatják ki, törik fel, majd forrázzák le. E hosszadalmas eljárás az oka, hogy a fenyőmag meglehetősen drága.

Mivel nagyon magas a zsírtartalma, gyorsan avasodik, nem áll el sokáig. Egy hónapig biztonságosan tárolhatjuk száraz, hűvös helyen, de a mélyhűtőben akár három hónapot is kibír. Mézben jól tartósítható.

Szórhatjuk salátára, sós és édes süteményekbe, adhatjuk zöldség-, hús-, halételekhez is.  Az olaszok pinolinak hívják. A fenyőmag nyersen kerül a pestóba.

Az íze megpirítva jön ki igazán, legegyszerűbb száraz serpenyőben vagy sütőben néhány percig hőhatásnak kitenni.

Kiszerelés 50 gr.

Vásárlói vélemények

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Írja meg véleményét!