Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.

Csipkebogyó hús 100 gr. -Herbária-

1.050 Ft
Menny.:db
Csipkebogyó – Cynosbati fructus cum seminibus
Gyártó: Herbária Zrt.
Egységár: 10,50 Ft/gr.
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Termékleírás:

Gyógyhatása

Virága rózsavízként antiszeptikus hatású frissítő, levelének forrázata frissítő, összehúzó hatású gyógytea. Már az ókorban is a skorbut gyógyszerének tartották. Vese- és hólyagbántalmakban, vizelethajtó, emésztést javító, erősítő hatású, hólyaghurutban, vér- és fehérjevizelés esetén.
Teája kellemes ízű, enyhén hashajtó hatású, meghűlés és influenza elleni italt készíthetünk, ha két-három teáskanál szárított és aprított csipkebogyót 8-12 órán át áztatunk egy csésze hideg vízben. Biztosítja a napi C-vitamin-szükségletünket. A bogyót nem szabad forró vízben áztatni, mert a C-vitamin már 50 °C körül megsemmisül. A C-vitamin nagy mennyiségben egyes embereknél hasmenést okozhat, és a vesét is fokozott igénybevételnek teszi ki. Fogyasztása terhes és szoptató nők kivételével valamennyi felnőtt számára biztonságos.

Felhasználás:

egész, szárított termés

Belsőleg: tea macerátum

C-vitaminpótlásra 2-5 g csipkebogyót hideg vagy langyos vízbe áztassunk be (télen jó megoldás lehet, ha a kancsót a fűtőtestre állítjuk), és 8-12 órán át hagyjuk állni. Fogyasztás előtt egy kicsit felmelegíthetjük. A főzés, forrázás ebben az esetben ki van zárva, ugyanis hő hatására a C-vitamin jelentős része elbomlik.

C-vitaminból az ajánlott napi bevitel felnőttek számára 60 mg, ez fajtól és érettségi foktól függően 15-30 g csipkebogyóban, tehát kb. 3-6 csésze teában található meg.

Kiszerelés 100 gr.

Vásárlói vélemények

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.