Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.

Ciprusolaj - Aromax

1.870 Ft
Menny.:db

Bőrvörösítő, keringésfokozó és szagtalanító

Gyártó: Aromax
Egységár: 187,00 Ft/ml.
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Termékleírás:

Latin név: Cupressus sempervirens

Illat: édes, balzsamos, kissé füstös

Javasolt alkalmazás: párologtatásra, aromafürdő készítéséhez-sportolás után, bedörzsölő olaj készítéséhez a bőr rugalmasságának megőrzésére

A ciprus illóolajat a ciprusfafélék családjába (Cupressaceae) tartozó, a Földközi-tenger környékén elterjedt ciprusfa (Cupressus sempervirens) pikkelyleveles hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-1,2%-os hozammal. A ciprusolaj halványsárga vagy olivazöldes színű, édeskés, fenyőkre emlékeztetően balzsamos, de kissé füstös illatú, és az olaj illatában citromos vagy ámbrára emlékeztető mellékillat is felfedezhető. Az illóolaj fontosabb alkotórészeiként az alfa-pinén, a delta-karén, a cedrol és a borneol említhetők meg, mely vegyületek az olaj mintegy 60-80%-át teszik ki. A ciprus illóolaja antimikrobiális, ,,légúttisztító”, bőrvörösítő, keringésfokozó és szagtalanító főbb hatásokkal rendelkezik. A ciprusolajat légúti és mozgásszervi panaszok, illetve perifériális vérkeringési zavarok kezelésében inhaláló keverékek, szauna-, fürdő- és masszázsolaj keverékek, illetve bedörzsölőszerek alkotórészeként használhatjuk. Az olaj dezodoráló és szagtalanító hatását bőrápoló olajokban és egyéb kozmetikai készítményekben hasznosíthatjuk. A ciprusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

kiszerelés 10 ml.

Vásárlói vélemények

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Kapcsolódó termékek