A szuperételek, avagy szuperkaják forradalma 2. rész: A szupergyümölcsök

2015. 02. 11. 17:30:00
A szuperételek, avagy szuperkaják forradalma 2. rész: A szupergyümölcsök

Biztosan mindannyian hallottátok már a ’superfood’ kifejezést, amely az egészséges életmód szakértők által és magazinok oldalain gyakran emlegetett termékcsoport. Habár pontos és egységes definíció nem létezik a kifejezés leírására, leginkább a magas antioxidáns, ásványi anyag és vitamin tartalomra utal a megnevezés. Ebben a bejegyzésben a szupergyümölcsökkel foglalkozunk. Az előző bejegyzésünket a zöld szuperételekről, itt találhatod.

A szupergyümölcsökként ismert növények leginkább magas antioxidáns tartalmukról nevezetesek, melyek felveszik a versenyt a nem kívánatos szabad gyökökkel. Ezek a molekulák az anyagcsere folyamat során keletkeznek és nem is okoznának problémát, ha a légszennyezés, cigarettafüst, égett és mélyfagyasztott ételek nem lennének mindennapjaink részei - hiszen ezek felborítják az egyensúlyt szervezetünkben - így a kelleténél több szabad gyök keletkezik, ami egészséges sejtjeink kárára válhat. Ezért fontos immunrendszerünk támogatása kellő antioxidáns tartalmú étellel és készítménnyel, hogy könnyedén tudja semlegesíteni szervezetünk ezeket a molekulákat. Lássuk, melyek a szóban forgó gyümölcsök!

A Farkasbogyó, azaz a Goji

Goji, azaz Farkasbogyó

A Goji bogyó Belső-Mongólia és Tibet védett völgyeiben terem, teljes nyugalomban és hagyományos gazdálkodás keretein belül. Ezek a jellegzetes ízű piros bogyók nagyon gazdag forrásai a különböző vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Tele van C-vitaminnal, bátran lehet állítani, hogy a legtöbb gyümölcsöt lekörözi beltartalmával. 21 ásványi anyagot és rengeteg rostot tartalmaz, vastartalma a spenótnál tizenötször magasabb. Tartalmaz káliumot, szelént, cinket, A, B1, B2, B6 és E vitamint, ezen kívül 18 féle aminosavat, és még oldalakon keresztül sorolhatnánk jótékony hatásait. Mivel az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal megáldott növény, hatékony segítség az a bőr fiatalságának megőrzésében és mindenféle megbetegedés megelőzésében. Aszalt gyümölcs és kapszula formájában is hozzáférhető webáruházunkban!

 
 

Az Acai bogyó

Az acai bogyó

Az Acai évszázadok óta az Amazonas menti törzsek étrendjének része. A bogyó lila szőlőszemre emlékeztet, íze egy trópusi gyümölcsöt idéz. Antioxidáns tartalma az Acai bogyónak is kiemelkedő, ezen kívül antocián tartalma, a vörösbor pozitív hatásait szolgáltatja számunkra az alkohol mellékhatásai nélkül. Ezen tulajdonságai miatt a világon a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek tartják, tehát rendkívül egészséges. Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és étkezési rostokat. Kétféle kapszula formájában is elérhető webáruházunkban!

 

A Noni gyümölcs

A Noni gyümölcs

A Noni-t több mint 1500 éve használják immunerősítő, regeneráló kúrák során a Polinéz szigeteken. 

Kutatások bizonyítják, hogy a Noni kiváló antibakteriális tulajdonságai még az E-coli baktériummal szemben is hatásosak. A tumorok ellen is felveszi a harcot, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is ismert. A sejtek újratermelődését is segíti, valamint az immunrendszert is erősíti. Vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és fitonutriensek sokaságát tartalmazza. Alkalmazzák megfázás, emésztési- és bőrproblémák, fej- és általános fájdalom valamint fertőzések kezelésére is. Jelenleg ezt a Noni tartalmú termékünket tudjuk ajánlani Nektek.

Hát nem csodálatos a természet?

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus