Részeken keresztül végignézzük a különböző szuperételek fajtáit és jótékony hatásait, melynek során könnyű lesz megtalálni a számodra legszimpatikusabb és leginkább kompatibilis ételfajtát, amely aztán hosszú távon része lehet étkezéseidnek és egyben életednek is!
Napjainkban a tömegtermelés okozta vitamin és ásványi anyag csökkenés a zöldségekben és gyümölcsökben köztudott tény. Leginkább vitaminokkal és koncentrált készítményekkel próbáljuk ellensúlyozni a stresszes életmódot és vegyszerekkel teli mindennapjainkat. Pár éve kezdődött el a szuperétel trend, ami a tudatos közönségeknek kíván természetes és sokszor ínycsiklandó alternatívát ajánlani a szükséges ásványi anyagok és antioxidánsok pótlására, valamint különböző betegségek megelőzésére, immunrendszerünk megerősítésére.
A zöld szuperételek
Ezen szuperkaják magas koncentrációban tartalmaznak könnyen emészthető tápanyagokat, zsírégető vegyületeket, vitaminokat és ásványi anyagokat amelyek óvják és gyógyítják testünket. Számos jótékony hatású összetevővel büszkélkedhetnek, mint például a proteinek és h
asznos baktériumok melyek segítségével izmaink és szöveteink egészségesen fejlődnek. Mindez segítséget jelent emésztő rendszerünknek is, s így szervezetünk ellenállóbbá válik a megbetegedésekkel szemben. Ezen kívül a zöld szín a magas klorofilltartalmat is jelzi számunkra, ami serkenti a vérben lévő hemoglobin termelődését, ezzel hozzájárulva az egészséges sejtosztódáshoz, avagy a fiatalságunk megőrzéséhez.
Búzafű
A búzafű a búza magjának csíráztatott formája, amely a kifejlett búzával ellentétben nem tartalmaz glutént, sem egyéb allergén összetevőket. A búzafű lúgosít és
elősegíti a vérképzést. Normalizálja a pajzsmirigyműködést ami serkenti az anyagcsere folyamatot. Ital, por és tabletta formájában is hozzáférhető ide kattintva! Valamint magként is megvásárolhatjuk, és kicsíráztatás után kipréselhetjük, esetleg szendvicsekhez feltétként elfogyaszthatjuk. Bővebben hatásairól itt is tájékozódhatunk.
Spirulina
A spirulina egy mikroalga, amelyet már több ezer évvel ezelőtt is fogyasztottak a mexikói és afrikai bennszülöttek. A legjelentősebb proteinforrás, 70% teljes értékű fehérjét tartalmaz, míg ugyan ez az érték egy szelet steak esetében 25%. Kutatások támasztják alá, hogy a spirulina segít kordában tartani a vércukor szintet és a cukor iránti sóvárgást, így a cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is elengedhetetlen segítőtárs. Leginkább tabletta formájában elterjedt, ide kattintva megnézheted a kapcsolódó termékeket.Bővebb információt a mikroalgákról itt találsz.
Zöld levelű zöldségek
A zöld levelű zöldségek a már említett klorofill tartalom miatt elengedhetetlen részei a mindennapi táplálkozásnak.
Könnyen hozzáférhetőek, az átlag mégsem fogyaszt belőlük eleget. Tanulmányok bizonyítják, hogy a sok zöld növényt fogyasztó kultúrák és népcsoportok körében alacsonyabb a szív és érrendszeri megbetegedés, valamint a rák kockázata. A friss és nyers zöld zöldségek tele vannak könnyen emészthető proteinnel, enzimekkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezek a zöldségek kiváló vértisztító hatásúak, felpörgetik agyunk és immunrendszerünk teljesítményét, és tisztítják a veséket.
Válaszd ki a saját kedvencedet a (nem csak zöld) szuperzöldségek közül: brokkoli, kelbimbó, fejes káposzta, karfiol, fodros kel, kínai kel, lilakáposzta, kelkáposzta, árpa, barnarizs, rozs, köles, hajdina, zab, tönköly, bab, zöldbab, zöldborsó, sárgaborsó, mungóbab, csicseriborsó, lencse, szójabab, cékla, sárgarépa, édesburgonya.
Jövő héten a gyümölcsökkel és magokkal foglalkozunk, addig is kellemes ismerkedést a szuperélelmiszerekkel! Fogyasszuk őket szeretettel :)