Leírás és Paraméterek
Termékleírás:
Egészségünk és megfelelő emésztésünk nagyon szoros kapcsolatban áll egymással. A beleinkben élő közel 400 mikroba-faj olyan egyensúlyt alkot, mely a külső környezeti hatásokra igen érzékeny. A legjelentősebb befolyásoló hatások pl. az antibiotikum-kúra, a stressz, a helytelen táplálkozás, a kemoterápiás kezelés, a dohányzás.
A felborult egyensúlyi helyzetet "kihasználva" ilyenkor könnyebben elszaporodhatnak bizonyos káros baktériumok, és gombafajok. A vastagbélben lévő káros, rothasztó baktériumok túlsúlya súlyos betegségekhez vezethet: pl. emésztési és felszívódási zavarok, gombafertőzések, illetve ezekre visszavezethető különböző tüneteket okozhat. Szervezetünk ellenálló-képessége jelentősen csökkenhet, mert immunrendszerünk sem tudja megfelelően ellátni feladatát, ezért fogékonyabbak lehetünk számos egyéb megbetegedésre is.
A negatív láncreakció megelőzhető, és orvosolható probiotikumot, és prebiotikumot is tartalmazó étrend- kiegészítő fogyasztásával.
A probiotikumok története az Ószövetségig visszavezethető: "Ábrahám hosszú életét a savanyított tej fogyasztásának köszönhette" (Genesis 18:8). Plinius, Kr.e. 76-ban fermentált tejtermék fogyasztását javasolta hasmenésben. Ilja Mecsnyikov orosz-ukrán tudós (1908-ban Nobel-díjat kapott) szerint a lactobacillus tartalmú fermentált tej-termékek (pl. joghurt) fogyasztása csökkenti a bélben lévő, toxint termelő káros baktériumok számát. Az életet rövidíto hatást ugyanis annak tudta be, hogy "belülrol mérgezzük magunkat",és a "méregtelenítést" az erjesztett termék fogyasztásával magyarázta, valamint ezzel indokolta a kaukázusi pásztorok hosszú élettartamát is.
A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, melyek a bélrendszer számára kifejezetten kedvezőek, illetve megfelelő számban és arányban tartalmaznak bizonyos mikroba-fajokat. Legfontosabbak a Lactobacillusok, ezen kívül jelentősek még a Bifidobacteriumok, és a Streptococcus-fajok. Legismertebbek a tejsav baktérium törzsek, melyek a sokak számára nehezen emészthető tejcukorból könnyen hasznosítható tejsavat képeznek, így a bélflóra egyensúlyában fontos szerepet játszanak. A prebiotikumok olyan természetes tápanyagok, melyeket közvetlenül a probiotikumok használnak fel. Gyakorlatilag vízoldékony élelmi rostok, melyekben egyszerű cukrokból felépülő oligoszacharidok találhatóak. Azok ebben a formában eljutnak a vastagbélbe, így fontos tápanyagot biztosítanak az ott élő hasznos baktérium-flórának.
A Vitamin Station étrend-kiegészítője, a ProbFlora komplex tápanyagot nyújt a bélflóra számára, mert tartalmazza mind a pre-, mind a probiotikumokat is, összegezve azoknak jótékony élettani hatásait.
A ProbFlora összetevőinek élettani tulajdonságai:
Részt vesz a bélflóra optimális egyensúlyának fenntartásában, az emésztőrendszer egészségének megőrzésében.
A belekben hozzájárulhat a hasznos baktériumok szaporodásához.
Lehetővé teszi a tápanyagok optimális felszívódását hozzájárul az egészséges bélműködéshez, ezzel a gyomor-bélrendszeri komfort-érzethez.
Milyen változások történhetnek, ha a bélflóra ismét visszanyeri normális állapotát?
tápanyagok jobb emészthetősége, így hatékonyabb felszívódás
megelőzhetőek a különféle - felszívódási zavarokból eredő - hiánybetegségek
immunrendszerünk optimális működése révén kevésbé leszünk fogékonyak a fertőző betegségekre csökkenhetnek a különböző tápanyag-intoleranciából eredő allergiás tünetek
bőrünk szépségén és rugalmasságán is érezhetjük a jótékony változást
a káros baktériumok, és gombák rothasztó tevékenysége során fellépő puffadás, hascsikarás csökkenhet, mivel ezek száma is normalizálódhat.
Az egészséges bélműködés alapjában véve láthatatlan, a bélsáron mégis határozottan érezhető és látható tünetei vannak!
A ProbFlora kapszulánként 7 féle, összesen 2 milliárd baktériumot tartalmaz, valamint olyan prebiotikumot, amely táplálja őket, elősegítve így a bélflóra megerősödését. A ProbFlora optimális összetételének köszönhetően Ön is visszanyerheti az egészséges emésztés "áldásait", megóvhatja a tápcsatorna egészséges bélflóráját.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.